• Horoszkóp
    • Nagy éves horoszkóp 2025
    • Pénzhoroszkóp 2025
    • Szerelmi horoszkóp 2025
    • A Te Horoszkópod
    • Párkapcsolati elemzés
    • Személyre szabott horoszkóp
    • Népek horoszkópja
  • Jóslás
  • Asztrológia
    • Családasztrológus
    • Bolygók és házak
    • Sztárhoroszkóp
  • Ezotéria
    • Mágia
    • Álomfejtés
    • Auralátás
  • Test és Lélek
    • Alternatív kezelések
    • Gyógynövények
    • Lélekgyógyászat
    • Egészséges ételek
    • Feng shui
  • Számmisztika
    • Számmisztika 2025
    • Kalkulátor
  • Játék
  • VISSZA
Astronet.hu
  • Horoszkóp
    • Nagy éves horoszkóp 2025
    • Pénzhoroszkóp 2025
    • Szerelmi horoszkóp 2025
    • A Te Horoszkópod
    • Párkapcsolati elemzés
    • Személyre szabott horoszkóp
    • Népek horoszkópja
  • Jóslás
  • Asztrológia
    • Családasztrológus
    • Bolygók és házak
    • Sztárhoroszkóp
  • Ezotéria
    • Mágia
    • Álomfejtés
    • Auralátás
  • Test és Lélek
    • Alternatív kezelések
    • Gyógynövények
    • Lélekgyógyászat
    • Egészséges ételek
    • Feng shui
  • Számmisztika
    • Számmisztika 2025
    • Kalkulátor
  • Játék
Főoldal  /  Karácsonyi receptek  /  Boldogság, karácsony, édesség

Boldogság, karácsony, édesség

Címkék: ajándék vendégek

A töltött káposzta, a halászlé és a rántott pontyszeletek után kinek ne esne jól néhány édes falat? A megszokott mákos bejgli helyett azonban számos ünnepi süteménnyel lephetjük meg családunkat és barátainkat.

Hirdetés

Karácsonykor mindenki felkerekedik, hogy meglátogassa rokonait, barátait. Ilyenkor illő süteménnyel kedveskedni nemcsak a vendéglátóknak, hanem a vendégségbe érkezőknek is. Ha meglepetés desszertet viszünk, válasszunk egyszerűen csomagolható, a szállítást átvészelő fajtát. Ezek lehetnek kekszfélék, hab nélküli tészták vagy formába sütött torták. Aki vendégeket vár, szabadabban választhat. Az egyetlen szempont, hogy mire jut idő, és megvannak-e az alapanyagok. Fogadjuk az érkezőket tortával, szufléval vagy pudinggal. Kínáljunk melléjük forró csokoládét, mézes teát.

Málnahabos kosárka

Hozzávalók 8 személyre: 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs A tésztához: 15 dkg liszt, 2 ek. porcukor, 1,5 dkg darált mandula, 12,5 dkg darabolt vaj, 1 tojássárgája lazán felverve, 2-4 ek. hűtött víz A málnás hab töltelékhez: 10 dkg málna, 6 dkg porcukor, 2 szétválasztott tojás, fél bögre zsíros tejszínhab, 8 kk. zselatin feloldva fél bögre forró vízben Elkészítés: 1. Turmixoljuk össze a lisztet, a cukrot és a mandulát. Adjuk hozzá a vajat, keverjük, amíg a maszsza zsemlemorzsára kezd hasonlítani. Öntsük hozzá a tojássárgát és a vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Borítsuk lisztezett felületre, s dagasszuk, amíg sima lesz. Fóliában tegyük 30 percre hűtőbe. 2. Nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljünk ki vele egy kivajazott, 20 cm mély, bordázott sütőformát. Hűtsük 15 percig. Tegyünk a tésztára sütőpapírt, a szélét magasan hagyva. A papírt nehezékkel lenyomva süssük 10 percig. Távolítsuk el a papírt és süssük még 10 percig, amíg világosbarna lesz. 3. Pépesítsük a málnát. Nyomjuk át szitán, hogy a magokat eltávolítsuk. Keverjük a cukrot és a tojássárgát krémesre. A fehérjét egy másik edényben verjük keményre. A habot és a tejszínt adjuk a krémhez, keverjünk 4 evőkanálnyit a málnapürébe. A zselatinos oldat felét adjuk a püréhez, a másik felét a tojásos keverékhez. 4. Kanalazzuk a tojásos keveréket és a málnakrémet kisebb adagokban a tésztaformába. Ezt addig ismételjük, amíg mindkettő elfogy. Egy spatulával lazán keverjük meg, hűtsük két órán át az egészet, amíg a hab megszilárdul. Felszolgálás előtt díszítsük a gyümölcsökkel.

Francia karácsonyi fatörzs

Hozzávalók 10 személyre: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 6 dkg olvasztott, lehűtött étcsokoládé, fél bögre liszt, 1/4 kk. sütőpor, 6 kk. kakaópor Rumos töltelék: 1 ek. porcukor, 3/4 bögre tejszín, 1 ek. sötét rum, Ganach máz, 18,5 dkg étcsokoládé, 3 dkg vaj, 2/3 bögre tejszín Csokoládés gomba: 1 tojásfehérje, 1/2 kk. ecet, 1/3 bögre porcukor, 1 kk. kukoricaliszt, 3 dkg olvasztott étcsokoládé, 1 kk. kakaópor Elkészítés: 1. Verjük habosra a tojásokat, szitáljuk bele a porcukrot, s keverjük sűrű krémmé. Adjuk hozzá a csokoládét. Szitáljuk egybe a lisztet, a kakaóport és keverjük a krémhez. Öntsük a masszát kivajazott, kibélelt sütőformába és süssük, amíg a tészta megszilárdul. Borítsuk nedves, kakaóporral megszórt konyharuhára, távolítsuk el a sütőpapírt, és a rövidebb oldalánál tekerjük fel. Hagyjuk pihenni 2-3 percig. Tekerjük ki, borítsa be egy másik nedves konyharuhával, és hagyjuk kihűlni. 2. A töltelékhez verjük lágy habbá a tejszínt a porcukorral és a rummal. Tegyük hűvösre. 3. A mázhoz alacsony hőmérsékleten olvasszuk össze és keverjük el a csokoládét, a vajat és a tejszínt, majd hűtsük kevergetve, amíg kenhetővé sűrűsödik. 4. A gombákhoz verjük lágy habbá a tojásfehérjét az ecettel. Keverjük hozzá a porcukrot, és keverjük sűrűvé. Adjuk hozzá a kukoricalisztet. Kinyomótölcsérrel nyomjunk belőle 7 gombaformát, a szárakhoz pedig kis hengereket egy kivajazott, kibélelt tepsibe. Süssük 120 fokon 30 percig, amíg a hab ropogóssá szárad. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ragasszuk össze a gombákat, és szórjuk meg kakaóporral. 5. Kenjük meg a tésztát a töltelékkel, és csavarjuk fel. Vigyük fel rá a mázat, és vagdossuk be, hogy fatörzs látványát keltse. Végül díszítsük a megmaradt gombákkal.

Ezek is érdekelhetnek

Ezt már láttad?

  • Totemállatok üzenete

  • Istennők jóskártya

  • Atlantisz bölcsessége

  • cigánykártya jóslás

    Cigánykártya jóslás

Ajánlott tartalmak

  • Nagy tavaszi szerelmi horoszkóp 2025

    Nagy tavaszi szerelmi horoszkóp

  • Júniusi horoszkóp 2025

    Júniusi horoszkóp

  • 4 csillagjegynek plusz pénzt jelez a Vénusz

    Ennek a 4 csillagjegynek hoz váratlanul pénzt a Vénusz

  • Jupiter a Rák jegyébe lép

    A Jupiter a Rák jegyébe lép, és áldást hoz az anyákra és a családokra

Kapcsolódó cikkek

  • Pulykasült másként: az ünnep illata

    Tovább olvasom
  • Karácsonyi bejgli – sokféleképpen

    Tovább olvasom
  • Mágikus menü szenteste az asztalon

    Tovább olvasom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Kos
III. 21. - IV. 19.
Bika
IV. 20. - V. 20.
Ikrek
V. 21. - VI. 21.
Rák
VI. 22. - VII. 22.
Oroszlán
VII. 23. - VIII. 22.
Szűz
VIII. 23. - IX. 22.
Mérleg
IX. 23. - X. 22.
Skorpió
X. 23. - XI. 21.
Nyilas
XI. 22. - XII. 21.
Bak
XII. 22. - I. 19.
Vízöntő
I. 20. - II. 18.
Halak
II. 19. - III. 20.

Ajánlatok

  • Az MVM nemcsak az energiát hozza az otthonunkba, hanem a biztonságot is
    Az MVM nemcsak az energiát hozza az otthonunkba, hanem a biztonságot is

TOP 5

  • Heti horoszkóp június 2-8.
    Heti horoszkóp 2025. június 2-8.: szerencsés fordulatokat hoz a Vénusz jegyváltása 2025. június 01.
  • Heti holdhoroszkóp június 2-6.
    Heti holdhoroszkóp 2025. június 2-8.: a növő Hold nagy lendületet ad a héten 2025. június 02.
  • Nagy nyári horoszkóp 2025
    Nagy nyári horoszkóp 2025.: szerelem, pénz, szerencse 2025. június 03.
  • Így védekezhetsz a rontások ellen
    Így védekezhetsz a rontások ellen! 2025. május 31.
  • Heti Tarot jóslás
    Heti Tarot jóslás 2025. június 2-8.: együtt most komoly sikereket érhetünk el 2025. június 02.
Hirdetés

Személyre Szabott Horoszkóp

Készítsd el saját részletes elemzésed, születésed ideje és helye alapján!
KISZÁMOLOM
Hirdetés

Astronet.hu

Hirdetés

Párhoroszkóp

Nézd meg, hogy ki illik hozzád csillagjegyed alapján!
Kiszámolom
Hirdetés

Holdnaptár

Mai nap
Nézd meg mit üzen a Hold!
Holdkalendárium
Az életet a kaland teszi érdemessé arra, hogy éljük, és ha kalandot akarsz, kockáztatnod kell. Max Gunther

LEGUTÓBBI POSZTOK

  • Második tízmilliószos nap 2025
    Tízmilliószoros nap és Nyilas telihold lesz június 11-én: ezen a napon bevonzhatod a jót az életedbe 2025.06.07.
  • Napi horoszkóp
    Napi horoszkóp 2025. június 8.: csodaszép Pünkösdvasárnap 2025.06.07.
  • Heti szerelmi horoszkóp
    Heti szerelmi horoszkóp 2025. június 7-13.: nagy fordulatokat jeleznek a bolygók 2025.06.07.
VIDEÓK
Medvehagymás hajtovány
 m2
Bécsi burgonyasaláta nélkül nincs rántott hús: mutatjuk a zseniális receptet
 m2
A rakott kelkáposzta az egyik legfinomabb laktató fogás: íme a recept videón
 m2
Így készül a villámgyors tojásleves, egyszer és mennyeien finom
 m2
Csokiba mártott almaszeletek, a gyors és egyszerű édesség
 m2
NAPI MENÜ
  • ElőételHagyományos lebbencsleves
  • FőételMagyaros sült oldalas
  • DesszertPisztáciás csiga
  • VegetáriánusPestós tészta
Hirdetés

Horoszkópok

  • Személyre szabott horoszkóp
  • Párhoroszkóp
  • Szerelmi horoszkóp

Asztrológia

  • Napi horoszkóp
  • Aszcendens számítás
  • Holdnaptár

Jóslások

  • Cigánykártya
  • Tarot
  • Egyiptomi jóskövek

Számmisztika

  • Kalkulátor
  • Test és Lélek
  • Ezotéria

Ajánlataink

  • Impresszum
  • Felhasználási feltételek
  • Adatvédelem
  • Előfizetői ÁSZF
  • Hirdetési ÁSZF
  • Médiaajánlat
© Copyright 2024. Mediaworks
Ugrás a lap tetejére
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.
   
Regionális hírportálok
Bács-Kiskun - baon.huBaranya - bama.huBékés - beol.huBorsod-Abaúj-Zemplén - boon.huCsongrád - delmagyar.huDunaújváros - duol.huFejér - feol.huGyőr-Moson-Sopron - kisalfold.huHajdú-Bihar - haon.huHeves - heol.huJász-Nagykun-Szolnok - szoljon.huKomárom-Esztergom - kemma.huNógrád - nool.huSomogy - sonline.huSzabolcs-Szatmár-Bereg - szon.huTolna - teol.huVas - vaol.huVeszprém - veol.huZala - zaol.hu
Közélet
magyarnemzet.huszabadfold.huhirtv.huorigo.hu
Gazdaság
vg.hufigyelo.huagrokep.hu
Magazin
astronet.huautomotor.hulakaskultura.hulikebalaton.hunapidoktor.humindmegette.hutravelo.hudietaesfitnesz.huvitorlazasmagazin.huvidekize.hutvmusor.hu
Bulvár
borsonline.huripost.humetropol.hulife.hushe.hu
Szolgáltatás
ingatlanbazar.hufreemail.hukoponyeg.huvidea.hulapcentrum.hu
Rádió
radio1gong.huhirfm.hu
Hirdetés
Hirdetés