A gyümölcsökről mindannyian tudjuk, hogy finomak, egészségesek, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal, nélkülözhetetlen része az egészséges étrendnek. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy nem mindegy, mikor és hogyan fogyasztjuk őket? A helyes gyümölcsfogyasztás ugyanis nemcsak a jó közérzethez járul hozzá, hanem segíthet a méregtelenítésben, az emésztésben, sőt a fogyásban is. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelni!
antioxidáns

Csokoládé receptre – edd, hogy egészséges maradj!
Úgy érzed, hogy az átlagosnál is több csokit tömsz magadba? Ne aggódj, számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes is rendszeresen fogyasztanod.

Miért egészségesek a piros ételek?
A piros szín már önmagában is jótékony hatással van szervezetedre. Ha látod, biztonságérzetet ad, szenvedélyessé tesz. Belül pedig feltölt energiával. A piros tehát nemcsak a lelkedre, de az emésztésedre is jótékony hatással van.

Kínai szerzetesek ajándéka
A szecsuáni szerzetesek kertjeiben már 2200 esztendővel ezelőtt is voltak teacserjék. A zöld tea világszerte ebben az évszázadban veszítette el népszerűségét a fekete színűvel szemben: immár minden ötödik csészében ázik csupán zöld tealevél.

Lila paradicsommal a rák ellen
Brit kutatók a paradicsomba olyan színezőanyagot ültettek, mely véd a rákos megbetegedések kialakulásától. Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy a lila paradicsom egyharmaddal hosszabbította meg a daganatos egerek életét.

Gyógyító olajok
A növényi olajok nem csak a konyhában használhatók, sokuknak különleges gyógyhatása is van. Fontos, zsírban oldódó vitaminokat szolgáltatnak, létfontosságú összetevőket tartalmaznak, és még ízesítik is ételeinket.