• Horoszkóp
    • Nagy éves horoszkóp 2025
    • Pénzhoroszkóp 2025
    • Szerelmi horoszkóp 2025
    • A Te Horoszkópod
    • Párkapcsolati elemzés
    • Személyre szabott horoszkóp
    • Népek horoszkópja
  • Jóslás
  • Asztrológia
    • Családasztrológus
    • Bolygók és házak
    • Sztárhoroszkóp
  • Ezotéria
    • Mágia
    • Álomfejtés
    • Auralátás
  • Test és Lélek
    • Alternatív kezelések
    • Gyógynövények
    • Lélekgyógyászat
    • Egészséges ételek
    • Feng shui
  • Számmisztika
    • Számmisztika 2025
    • Kalkulátor
  • Játék
  • VISSZA
Astronet.hu
  • Horoszkóp
    • Nagy éves horoszkóp 2025
    • Pénzhoroszkóp 2025
    • Szerelmi horoszkóp 2025
    • A Te Horoszkópod
    • Párkapcsolati elemzés
    • Személyre szabott horoszkóp
    • Népek horoszkópja
  • Jóslás
  • Asztrológia
    • Családasztrológus
    • Bolygók és házak
    • Sztárhoroszkóp
  • Ezotéria
    • Mágia
    • Álomfejtés
    • Auralátás
  • Test és Lélek
    • Alternatív kezelések
    • Gyógynövények
    • Lélekgyógyászat
    • Egészséges ételek
    • Feng shui
  • Számmisztika
    • Számmisztika 2025
    • Kalkulátor
  • Játék
Főoldal  /  Karácsonyi receptek  /  Boldogság, karácsony, édesség

Boldogság, karácsony, édesség

Címkék: ajándék vendégek

A töltött káposzta, a halászlé és a rántott pontyszeletek után kinek ne esne jól néhány édes falat? A megszokott mákos bejgli helyett azonban számos ünnepi süteménnyel lephetjük meg családunkat és barátainkat.

Hirdetés

Karácsonykor mindenki felkerekedik, hogy meglátogassa rokonait, barátait. Ilyenkor illő süteménnyel kedveskedni nemcsak a vendéglátóknak, hanem a vendégségbe érkezőknek is. Ha meglepetés desszertet viszünk, válasszunk egyszerűen csomagolható, a szállítást átvészelő fajtát. Ezek lehetnek kekszfélék, hab nélküli tészták vagy formába sütött torták. Aki vendégeket vár, szabadabban választhat. Az egyetlen szempont, hogy mire jut idő, és megvannak-e az alapanyagok. Fogadjuk az érkezőket tortával, szufléval vagy pudinggal. Kínáljunk melléjük forró csokoládét, mézes teát.

Málnahabos kosárka

Hozzávalók 8 személyre: 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs A tésztához: 15 dkg liszt, 2 ek. porcukor, 1,5 dkg darált mandula, 12,5 dkg darabolt vaj, 1 tojássárgája lazán felverve, 2-4 ek. hűtött víz A málnás hab töltelékhez: 10 dkg málna, 6 dkg porcukor, 2 szétválasztott tojás, fél bögre zsíros tejszínhab, 8 kk. zselatin feloldva fél bögre forró vízben Elkészítés: 1. Turmixoljuk össze a lisztet, a cukrot és a mandulát. Adjuk hozzá a vajat, keverjük, amíg a maszsza zsemlemorzsára kezd hasonlítani. Öntsük hozzá a tojássárgát és a vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Borítsuk lisztezett felületre, s dagasszuk, amíg sima lesz. Fóliában tegyük 30 percre hűtőbe. 2. Nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljünk ki vele egy kivajazott, 20 cm mély, bordázott sütőformát. Hűtsük 15 percig. Tegyünk a tésztára sütőpapírt, a szélét magasan hagyva. A papírt nehezékkel lenyomva süssük 10 percig. Távolítsuk el a papírt és süssük még 10 percig, amíg világosbarna lesz. 3. Pépesítsük a málnát. Nyomjuk át szitán, hogy a magokat eltávolítsuk. Keverjük a cukrot és a tojássárgát krémesre. A fehérjét egy másik edényben verjük keményre. A habot és a tejszínt adjuk a krémhez, keverjünk 4 evőkanálnyit a málnapürébe. A zselatinos oldat felét adjuk a püréhez, a másik felét a tojásos keverékhez. 4. Kanalazzuk a tojásos keveréket és a málnakrémet kisebb adagokban a tésztaformába. Ezt addig ismételjük, amíg mindkettő elfogy. Egy spatulával lazán keverjük meg, hűtsük két órán át az egészet, amíg a hab megszilárdul. Felszolgálás előtt díszítsük a gyümölcsökkel.

Francia karácsonyi fatörzs

Hozzávalók 10 személyre: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 6 dkg olvasztott, lehűtött étcsokoládé, fél bögre liszt, 1/4 kk. sütőpor, 6 kk. kakaópor Rumos töltelék: 1 ek. porcukor, 3/4 bögre tejszín, 1 ek. sötét rum, Ganach máz, 18,5 dkg étcsokoládé, 3 dkg vaj, 2/3 bögre tejszín Csokoládés gomba: 1 tojásfehérje, 1/2 kk. ecet, 1/3 bögre porcukor, 1 kk. kukoricaliszt, 3 dkg olvasztott étcsokoládé, 1 kk. kakaópor Elkészítés: 1. Verjük habosra a tojásokat, szitáljuk bele a porcukrot, s keverjük sűrű krémmé. Adjuk hozzá a csokoládét. Szitáljuk egybe a lisztet, a kakaóport és keverjük a krémhez. Öntsük a masszát kivajazott, kibélelt sütőformába és süssük, amíg a tészta megszilárdul. Borítsuk nedves, kakaóporral megszórt konyharuhára, távolítsuk el a sütőpapírt, és a rövidebb oldalánál tekerjük fel. Hagyjuk pihenni 2-3 percig. Tekerjük ki, borítsa be egy másik nedves konyharuhával, és hagyjuk kihűlni. 2. A töltelékhez verjük lágy habbá a tejszínt a porcukorral és a rummal. Tegyük hűvösre. 3. A mázhoz alacsony hőmérsékleten olvasszuk össze és keverjük el a csokoládét, a vajat és a tejszínt, majd hűtsük kevergetve, amíg kenhetővé sűrűsödik. 4. A gombákhoz verjük lágy habbá a tojásfehérjét az ecettel. Keverjük hozzá a porcukrot, és keverjük sűrűvé. Adjuk hozzá a kukoricalisztet. Kinyomótölcsérrel nyomjunk belőle 7 gombaformát, a szárakhoz pedig kis hengereket egy kivajazott, kibélelt tepsibe. Süssük 120 fokon 30 percig, amíg a hab ropogóssá szárad. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ragasszuk össze a gombákat, és szórjuk meg kakaóporral. 5. Kenjük meg a tésztát a töltelékkel, és csavarjuk fel. Vigyük fel rá a mázat, és vagdossuk be, hogy fatörzs látványát keltse. Végül díszítsük a megmaradt gombákkal.

Ezek is érdekelhetnek

Ezt már láttad?

  • Totemállatok üzenete

  • Istennők jóskártya

  • Atlantisz bölcsessége

  • cigánykártya jóslás

    Cigánykártya jóslás

Ajánlott tartalmak

  • Nagy tavaszi szerelmi horoszkóp 2025

    Nagy tavaszi szerelmi horoszkóp

  • Júniusi horoszkóp 2025

    Júniusi horoszkóp

  • Hétvégi horoszkóp június 21-22.

    Hétvégi horoszkóp: Nyári napforduló és új energiák – 2025. június 21–22.

  • Rák hava 2025 szerencse

    Ez az 5 csillagjegy lesz a legszerencsésebb a Rák havában

Kapcsolódó cikkek

  • Pulykasült másként: az ünnep illata

    Tovább olvasom
  • Karácsonyi aprósütemények

    Tovább olvasom
  • Karácsonyi bejgli – sokféleképpen

    Tovább olvasom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Kos
III. 21. - IV. 19.
Bika
IV. 20. - V. 20.
Ikrek
V. 21. - VI. 21.
Rák
VI. 22. - VII. 22.
Oroszlán
VII. 23. - VIII. 22.
Szűz
VIII. 23. - IX. 22.
Mérleg
IX. 23. - X. 22.
Skorpió
X. 23. - XI. 21.
Nyilas
XI. 22. - XII. 21.
Bak
XII. 22. - I. 19.
Vízöntő
I. 20. - II. 18.
Halak
II. 19. - III. 20.

Ajánlatok

  • Az MVM nemcsak az energiát hozza az otthonunkba, hanem a biztonságot is
    Az MVM nemcsak az energiát hozza az otthonunkba, hanem a biztonságot is

TOP 5

    Hirdetés

    Személyre Szabott Horoszkóp

    Készítsd el saját részletes elemzésed, születésed ideje és helye alapján!
    KISZÁMOLOM
    Hirdetés

    Astronet.hu

    Hirdetés

    Párhoroszkóp

    Nézd meg, hogy ki illik hozzád csillagjegyed alapján!
    Kiszámolom
    Hirdetés

    Holdnaptár

    Mai nap
    Nézd meg mit üzen a Hold!
    Holdkalendárium
    "Minden ember gyarló, ám egyedül élni unalmas, ezért olyannak kell elfogadni mindenkit, amilyen, és úgy kell tenni, mintha észre sem vennénk a hibáit. " Mme Pompadour

    LEGUTÓBBI POSZTOK

    • Napi horoszkóp hétfő
      Napi horoszkóp 2025. június 23.: az eszedre vagy a szívedre hallgatsz hétfőn? 2025.06.22.
    • Heti horoszkóp 2025. június 23-29.
      Feszültségek, szerencsés fordulatok és pénzügyi meglepetések – Heti horoszkóp: 2025. június 23–29. 2025.06.22.
    • Június 22 napi horoszkóp
      Napi horoszkóp 2025. június 22.: erőt adó nap, erős fényszögekkel – jön a Mars–Jupiter szextil hatása! 2025.06.21.
    VIDEÓK
    Medvehagymás hajtovány
     m2
    Bécsi burgonyasaláta nélkül nincs rántott hús: mutatjuk a zseniális receptet
     m2
    A rakott kelkáposzta az egyik legfinomabb laktató fogás: íme a recept videón
     m2
    Így készül a villámgyors tojásleves, egyszer és mennyeien finom
     m2
    Csokiba mártott almaszeletek, a gyors és egyszerű édesség
     m2
    NAPI MENÜ
    • ElőételHagyományos lebbencsleves
    • FőételMagyaros sült oldalas
    • DesszertPisztáciás csiga
    • VegetáriánusPestós tészta
    Hirdetés

    Horoszkópok

    • Személyre szabott horoszkóp
    • Párhoroszkóp
    • Szerelmi horoszkóp

    Asztrológia

    • Napi horoszkóp
    • Aszcendens számítás
    • Holdnaptár

    Jóslások

    • Cigánykártya
    • Tarot
    • Egyiptomi jóskövek

    Számmisztika

    • Kalkulátor
    • Test és Lélek
    • Ezotéria

    Ajánlataink

    • Impresszum
    • Felhasználási feltételek
    • Adatvédelem
    • Előfizetői ÁSZF
    • Hirdetési ÁSZF
    • Médiaajánlat
    © Copyright 2024. Mediaworks
    Ugrás a lap tetejére
    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.
       
    Regionális hírportálok
    Bács-Kiskun - baon.huBaranya - bama.huBékés - beol.huBorsod-Abaúj-Zemplén - boon.huCsongrád - delmagyar.huDunaújváros - duol.huFejér - feol.huGyőr-Moson-Sopron - kisalfold.huHajdú-Bihar - haon.huHeves - heol.huJász-Nagykun-Szolnok - szoljon.huKomárom-Esztergom - kemma.huNógrád - nool.huSomogy - sonline.huSzabolcs-Szatmár-Bereg - szon.huTolna - teol.huVas - vaol.huVeszprém - veol.huZala - zaol.hu
    Közélet
    magyarnemzet.huszabadfold.huhirtv.huorigo.hu
    Gazdaság
    vg.hufigyelo.huagrokep.hu
    Magazin
    astronet.huautomotor.hulakaskultura.hulikebalaton.hunapidoktor.humindmegette.hutravelo.hudietaesfitnesz.huvitorlazasmagazin.huvidekize.hutvmusor.hu
    Bulvár
    borsonline.huripost.humetropol.hulife.hushe.hu
    Szolgáltatás
    ingatlanbazar.hufreemail.hukoponyeg.huvidea.hulapcentrum.hu
    Rádió
    radio1gong.huhirfm.hu
    Hirdetés
    Hirdetés