A rétek, erdÕk, mezÕk a legjobb gyógyszertárak. Ott nÕnek a gyógyfüvek, amelyek a fájdalmakat gyengéden és sokszor hatékonyabban enyhítik, mint a tabletták. De melyik növény való fejfájás, melyik hátfájás és melyik gyomorgörcsök ellen
Test és Lélek rovat cikkei
152 cikk
Jógázik a világ
Szerte a világon egyre többen keresik a megnyugvást és a testi-lelki felüdülést a jógában. Íme a legfontosabb irányzatok, hogy könnyebben megtaláld a számodra megfelelőt.

Holisztikusan az allergiáról
A civilizált országokban kétféle ember létezik. Az egyik, aki már allergiás a környezetben lévő természetes és mesterséges anyagokra, és a másik, aki várományosa, aki allergiás lesz – állítják a szakemberek.

Az antibiotikumok alkonya
Szeretlek is meg nem is. Bizony így van ez az antibiotikumokhoz fűződő kapcsolatunkban is. A világ egyszerre jó is, meg rossz is. A napos hegyoldal másik oldala árnyas, a derűre ború várható.

Meddig lehet nyelni?
Egyik barátom édesanyjával történt az eset. A barátom, nevezzük Gergőnek, gyűlölte az apját. Már általános iskolában panaszkodott, hogy a férfi folyton kiabál, dühöng, szörnyen bánik vele és az anyjával.

Hol a boldogság mostanában?
A lét elviselhetetlen könnyűsége – ugye, milyen elbűvölő és találó Milan Kundera egyik legismertebb regényének a címe? Bizony kellő figyelmeztetés lehetne a modern embernek. Ugyanis minden nappal nehezebb lesz gátat szabni annak a túlzott kényelemsz

Mindenkinek van egy… fóbiája
Vérvételre kell menni, átszalad előttünk egy fekete macska, rálépünk egy pókra, vagy nagy hallgatóság előtt kell beszélni – mindtől pánikba lehet esni. Fóbiába. De vajon súlyos-e?

Zöldborsó frissen és különlegesen
Kinek ne futna össze a nyál a szájában a jól ismert cukorborsóleves nevének hallatán? Értékes táplálék, hiszen a burgonyával azonos a kalóriatartalma, de háromszor annyi benne a fehérje.

A kender védelmében
Napjainkban a kenderről mindenkinek a könnyűdrog, a kendermagról pedig a drog mellett kiállók egyesülete jut az eszébe. Magáról a növényről csak kevesen tudják az igazságot.

Ital a középkorból: a mézsör
A met, a mézsör, ez a túlérett mézből készülő, borszerű ital már a történelem előtti időkben ismert volt, és Európa nagy területein is népszeűvé vált.