A lusta emésztés hatásosan orvosolható rost- és ballasztanyagok bÕséges bevitelével. Legegyszerűbb, ha étrendünkbe illesztjük a műzlit. A műzlivel könnyÛ hozzászokni a teljes értékű étkezéshez, mert könnyen emészthető, bár sok rostanyagot tar
Test és Lélek rovat cikkei
181 cikk
Masszírozzunk!
Szinte nincs olyan kultúrkör, amelyben valamilyen formában meg ne honosodott volna. A kínaiak, az arabok, az indiaiak például sajátos módszereket, speciális masszázstechnikákat alakítottak ki, a nyugati kultúrákban is egyre divatosabbak.
Minden, amit az ásványi anyagokról tudni kell
Egy egészséges felnőtt ember testtömegének mintegy 4 százaléka ásványi anyagokból áll, ezek legnagyobb része a csontokban található, és az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be.
Hogyan neveld az indigó gyermeket?
Különcök, hiperaktívak, nehezen nevelhetők. Általában így nevezik őket, pedig csak a hazugságot és a kényszert nem viselik el. Azért születnek a Földre, hogy magukkal hozott bölcsességükkel és jóságukkal jobbá tegyék a világot.
Chili con carne Mexikóból
A mai Mexikó területét 1519-ben hódította meg a spanyol Hernando Cortez. A hódítás nyomán megsemmisült a virágzó azték kultúra, az egész birodalom.
Bögrés sütemények
A bögrés sütemények méltán örvendenek nagy népszerűségnek. Nem csak a szerényebb konyhafelszereléssel rendelkező, kezdő, esetleg nagyon is elfoglalt háziasszonyok számára jelentenek biztos sikert, hanem a nagy tapasztalatú nagymamák is szívesen sütnek ily
Málna – őszig szedhető a medvecsemege
A kellemes aromájú málnának több fajtáját ismerjük: szedhetjük erdők szélén a vadon termő bokrokról, de igénytelensége és szívóssága miatt a konyhakerteknek is kedvelt növénye.
Nyári egytálételek
Az egytál fogalma (Eintopf) Németországból származott hozzánk, és az a lényege, hogy az egész étkezés egyetlen tál ételből álljon, amely magában foglalja a levest, a húst, a főzeléket, sőt a tésztaneműt is.
1 tészta – 50 keksz
Szinte hihetetlen – mindössze ötféle hozzávalót gyorsan összegyúrunk, és kész is van a csodatészta, amit végtelenül sokféleképpen ízesíthetünk fűszerekkel, diófélékkel, gyümölcsökkel.
A legjobb családi szakácskönyv
A mindennapi sütés-főzés emberemlékezet óta a családi élet fontos részét képezi. Az asztalunkra kerülő nyers és főtt élelmiszerek a fennmaradásunkat szolgálják, ugyanakkor felelősek egészségi állapotunkért, s így az életünkért és mindennapjainkért is.
